Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex nyanställs för ständig jour nattetid

/
  • – På så vis blir det även en förstärkning av den ordinarie personalstyrkan, säger Mats Collin, socialchef, om nyanställningarna.

Gävle kommun höjer sin sociala myndighetsberedskap och anställer sex nya personer som ska turas om att ha ständig jour nattetid.

Annons

Polisen, sjukvården och Migrationsverket får nu ett och samma nummer att ringa vid akuta fall där socialtjänsten behöver kopplas in.

Tidigare har det varit oklart hur exempelvis polisen eller akutmottagningen snabbt ska komma i kontakt med socialtjänsten om det behövs ett myndighetsingripande nattetid. Det kan till exempel gälla om ett barn far illa och behöver tas omhand.

På samma sätt har familjehem, som tar hand om barn en kortare eller längre tid, länge önskat att det ska finnas ett journummer att ringa dygnet runt.

Nu tillsätter socialtjänsten sex nya tjänster från och med den 2 maj. Sex personer ska jobba efter ett rullande treveckorsschema där de turas om att ha nattjour den första veckan, bakjour den andra veckan och vara helt lediga den tredje veckan. Den första och andra veckan jobbar de även dagtid på socialtjänstens mottagningsgrupp.

– På så vis blir det även en förstärkning av den ordinarie personalstyrkan, säger socialchefen Mats Collin.

De nya tjänsterna ökar socialnämndens kostnader med 600 000 kronor per år.

Mer läsning

Annons