Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sidan inte vatten värd?

GÄVLEGävle Vatten har två hemsidor på Internet.Det är en för mycket.Åtminstone enligt kommunens informationschef Anna Östman.

Annons
Det är bara kommunala bolag som få ha egna hemsidor. Därför anser hon att www.gavlevatten.com ska läggas ner.
Men Gävle Vatten tar strid för sin hemsida och menar att flera av de tjänster som erbjuds på den egna hemsidan inte går att föra över till kommunens hemsida www.gavle.se.
Det gäller bland annat tjänsten "Ställ din fråga online". Enligt Gävle vatten kan kommunens hemsida inte tillhandahålla de teknik som funktionen kräver.
Gävle Vatten genomför även en mängd upphandlingar via Internet, något som ger besparingar på drygt en halv miljon kronor per år.
Varje upphandling ger en tidsvinst på 10-15 arbetsdagar eftersom anbudshandlingar, ritningar och annat inte behöver skickas ut. Entreprenörerna tar i stället själva ut handlingarna. Även den här tjänsten kräver en annan teknisk lösning är den som kommunen har, hävdar Gävle Vatten.
Visserligen går det att lägga en undersida till www.gavle.se. Det innebär ändå att Gävle Vatten i praktiken kommer att ha två hemsidor länkade till varandra även i fortsättningen.
Dessutom kostar det pengar och kräver en annan layout, menar Gävle Vatten som nu söker dispens hos kommunstyrelsen för att få ha hemsidan kvar.
Men Anna Östman håller inte alls med om att det finns tekniska hinder. Det går att lösa. Hon lutar sig också på beslutet i kommunfullmäktige som säger att endast kommunala bolag får ha egna hemsidor.
- Dessutom, om olika verksamheter skulle börja lägga ut egna hemsidor blir det väldigt rörigt, säger Anna Östman.
Hon kommer också att skriva ett yttrande till kommunstyrelsen som alltså ska avgöra om hemsidan får leva vidare eller inte.

MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se

Mer läsning

Annons