Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista chansen att tycka till

Ett 80-tal synpunkter har hittills kommit in på förslaget till ny centrumplan. Konsultrapporten om trafikavstängningen kommer också att vägas in när planen ska revideras.

Annons

I förslaget till ny centrumplan för Gävle som nu är ute på remiss finns tankar på en permanent avstängning av biltrafiken mellan Norra Strandgatan och Nygatan. Bussarna har haft svårt att ta sig fram och kommunen vill framöver prioritera fotgängare, cyklister och de som reser med kollektivtrafik. Därför kan bilisterna få ta ett steg tillbaka.

Nästa fredag, den 30 november, går samrådstiden ut och därefter kommer tjänstemännen på kommunen att ta fram ett omarbetat förslag av planen.

Konsultrapporten som presenterades i går kommer att vägas in tillsammans med de synpunkter som privatpersoner, företag och myndigheter lämnat. Hittills har knappt 80 yttranden kommit in.

– Nu arbetar vi för att få till ett nytt samrådsmöte för allmänheten den 27 november där vi också har med utvärderingen av testavstängningen, säger projektledaren Sten Hammar.

Mer läsning

Annons