Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista cigaretten utlöste knivhugg

/

Den kraftigt berusade dottern blev arg på pappan när pappan ville ha hennes sista cigarett.

Annons

Det var inledningen på händelsekedjan som utmynnade i att den 21-åriga kvinnan besinningslöst flera gånger högg pappan med en kockkniv natten mot en söndag i maj.

- Ja… jag har väl lite aggressionsproblem, säger kvinnan i polisförhören där hon också säger att hon mår illa av det hon gjort.

Under torsdagen väcks åtal mot den 21-åriga kvinna som sedan tre veckor sitter häktad för dråpförsök mot sin pappa.
Den 22 maj gav hon sig på pappan i hans lägenhet i Gävle, först med händerna och i ett senare skede med en kniv hon hämtat i köket. Pappan fick ta emot upprepade kraftiga knivhugg mot huvud och kropp.

Kvinnan är även misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha bitit en polisman i örat när hon skulle omhändertas för fylleri i Sundsvall i januari.
21-åringen nekade vid häktningsförhandlingen den 25 maj till att ha haft för avsikt att döda sin pappa. Bettet mot polismannen kunde hon då varken erkänna eller förneka eftersom hon vid händelsen var för berusad.

Gävle tingsrätt beslutade i dag att kvinnan före rättegången ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning, som tar fyra veckor. Rättegången kan därför tidigast hållas i juli.

Mer läsning

Annons