Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista försöket att hitta Anna

/
  • Papillon-hunden Anna är brun och vit med ”ko-mönster” på ryggen, och hade ett turkost halsband när hon försvann från Lindsäng i Skutskär för tre veckor sedan. Egentligen bor hunden i Valbo. En liknande hund har synts på Brynäs under förra veckan. Är det Anna?

Är det Papillon-hunden Anna som siktats på Brynäs?
Hon försvann i Skutskär för tre veckor sedan, och är spårlöst försvunnen sedan dess.

Annons

Elisabeth Åberg har letat, annonserat, satt upp lappar, letat lite till och ännu lite till i drygt tre veckor nu.

Hon hade precis fått hem den lilla brunvita Papillonhunden som hon eventuellt skulle ta över. Första gången hon öppnade dörren smet Anna ut och försvann till skogs. Trots att Elisabeth Åberg gav sig ut efter henne på stört var hunden som uppslukad av jorden.

Sedan dess har hon gått, hundspårat, kört skoter och bil åtskilliga timmar i skogarna runt Medora och Lindsäng där hon bor. Hon har annonserat i tidningen tre gånger, och satt upp lappar på byn. Utan resultat, trots att många har ringt. Mest med uppmuntrande ord.

Förrförra veckan ringde en man från Brynäs och sa att han sett en hund som stämde in på beskrivningen från sin balkong. En strimma av hopp tändes. Men slocknade igen. Efter det hade Elisabeth Åberg nästan gjort sig beredd på att ge upp jakten på hunden och acceptera att den är borta för alltid.

Då ringde det igen. Denna gång var det en annan man från Brynäs som sa att han i onsdags sett en liten pojke sitta med en frusen Papillon i famnen i entrén till Prix Seglet. Han hade noterat att han tyckte att det såg konstigt ut. Och när han sedan fick se tidningsannonsen ringde han direkt.

– Det kan såklart vara en annan hund. Anna är lite ovanlig med mycket brunt och väldigt lite svart vid öronen, och nästan som ”komönster” på ryggen, säger Elisabeth Åberg.

Hon konstaterar att det är ett sista desperat försök nu när hon vänder sig till tidningen.

– Lika gärna som att hon ligger död i skogen kan det ha varit någon som plockat upp henne i bilen. Man vet ju inte. Men jag skulle i vilket fall som helst så gärna vilja hitta henne och lämna tillbaka henne till ägaren. Det är allt jag vill, säger hon.

Har du sett hunden Anna?

Ring till Elisabeth Åberg på 073-182 69 37

Mer läsning

Annons