Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista veckan med Hemköp i Sörby

/
  • En känsla av ransoneringens Sovjet infinner sig nu i Hemköps lokaler.På söndag stänger Hemköp Sörby för gott efter 41 år. Men butiken har åtminstone förändrats genom åren, vilket framgår av Lars Wigerts båda bilder från 1981 respektive 2011.
  • Hemköp 1981.

På söndag är sagan om Hemköp i Sörby slut.

Efter 41 i år i trogen tjänst tvingas butiken stänga.

Annons

Det gapar tomt i butiken. Varuutbudet har successivt hyvlats ner och kunderna är lätträknade. Den sista veckan jobbar bara två av de som varit anställda längst kvar. Lokalen är gammal och hade krävt stora nyinvesteringar för att kunna rulla vidare. Trots att butiken har gått bra är konkurrensen från närliggande Willys, Maxi och City Gross den definitiva spiken i kistan för snabbköpet.

Vad som ska hända med den stora lokalen när hyreskontraktet med ägaren Omniagruppen sägs upp i september är oklart. En biståndsorganisation och en bilhandlare har tittat på lokalen. En annan möjlighet är att huset rivs och att det byggs bostäder på platsen.

Kenneth Djupfeldt veckopendlar från Töreboda och är ansvarig för att avveckla butiken.

– Det är klart att situationen är känslosam för de anställda. Men skyddsnätet har fungerat förvånansvärt bra. Jorden går inte under för att butiken läggs ner, säger han.

Det var två dagar före jul som de 15 anställda fick beskedet om nedläggningen. Facket kallade senare in en jobbcoach som under våren lärt ut hur man skriver CV och söker nya jobb. Enligt Kenneth Djupfeldt har de flesta ur den tidigare arbetsstyrkan också fått nya anställningar.

Mer läsning

Annons