Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ lanserar ny sajt för de billigaste resorna

/
  • David Larsson från Dala-Floda bytte tåg i Gävle i går på väg till Borlänge. Han tror att han kommer att ha nytta av SJ:s nya lågpriskalender.

Stockholm–Gävle är en av sträckorna som ingår när SJ lanserar en sajt för att hitta de billigaste resorna.

– Den sajten kommer jag säkert att använda. Jag reser mycket, säger David Larsson, som i går bytte tåg i Gävle på väg till Borlänge.

Annons

Den nya lågpriskalendern uppdateras enligt SJ dygnet runt med de billigaste biljetterna på Sveriges tolv mest bokade sträckor.

– Det här är en efterlängtad tjänst hos våra resenärer. Genom lågpriskalendern visar vi på ett tydligt sätt att det finns stora möjligheter att resa på olika tider och en mängd avgångar med riktigt billiga biljetter, säger Johan Mägi, chef för konsumentförsäljning på SJ.

Tidigare har det inte varit helt lätt för resenärerna att hitta eller hinna på SJ:s sista minuten-biljetter för 95 kronor.

– Det var ganska svårt i början innan man lärt sig hur man skulle göra. Det gäller att hitta precis rätt tid när man ska boka, säger David Larsson.

Han bor i Dala-Floda och pluggar i Stockholm. Det blir en hel tid som går åt till att åka tåg.

– Det är svårt att hitta nånstans att bo i Stockholm. Än så länge funkar det att pendla. Jag har faktiskt inte haft något problem med förseningar och inställda tåg med SJ, däremot med SL och UL.

I lågpriskalendern som finns på SJ:s hemsida visas priser för resor i andra klass på dagtåg 90 dagar framåt i tiden. Priserna som visas är de lägsta ordinarie priserna i bokningsögonblicket.

David Larsson säger att han sällan har problem att hitta biljetter till bra pris.

– Jag köper oftast biljett på nätet. I enstaka fall handlar jag i butik, men i så fall aldrig i Stockholm för då får man stå i kö minst en timme. Sen finns det ju ofta biljetter på Tradera också. Det gäller bara att ha lite koll.

Mer läsning

Annons