Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjömansmissionen vill starta kafé

Sjömansmissionen vill starta kafé i hamnen för att kunna fortsätta hjälpa gästande sjömän.

Annons

– Man kan säga att från att avrusta går vi på offensiven, säger Styrbjörn Granquist, ordförande i Gävle församlingars sjömansvårdsstiftelse.

De tar varje dag emot besättningar i Gävle hamn, skjutsar dem till lokalerna på Brynäs för att uträtta ärenden, låna internet eller ta en fika. Men Svenska kyrkans bidrag har minskat i takt med medlemstappet och som GD berättat behöver stiftelsen hjälp för att få ekonomin att gå ihop. Men att kommunstyrelsen nu säger nej bekymrar inte Styrbjörn Granquist på samma sätt som det skulle ha gjort i januari, när stiftelsen lämnade in ansökan. De diskuterar andra sätt att lösa situationen med hamnen.

– Den dialogen går ut på att vi ska börja med affärsdrivande verksamhet i anslutningen till hamnen, säger Styrbjörn Granquist.

Diskussionerna pågår fortfarande, men han beskriver hamnens inställning som ”väldigt välvillig”. Tankarna gäller om stiftelsen kan starta någon form av kaféverksamhet i anslutning till hamnen för de som arbetar där för att på så sätt kunna finansiera sin service till sjömännen. De skulle då också flytta från Brynäs till hamnen.

Mer läsning

Annons