Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhustjuven dömd för nya brott

I går dömdes den så kallade sjukhustjuven för nya brott. Han ska bland annat ha brutit sig in på hjärtintensiven på Gävle sjukhus genom att forcera en dubbeldörr dagen före julafton förra året.

Annons

Avsikten var att stjäla, men mannen upptäcktes innan han hann så långt.

Detta förnekar 53-åringen från Sandviken. Han hävdar att han hade stämt träff på sjukhuset med en kompis som ville ha hjälp att laga sin bil, men att kompisen aldrig dök upp. Han hade verktyg med sig och har berättat att han kan ha stått vid ett par öppna dubbeldörrar, som han dock inte hade brutit upp.

Han dömdes även för butikssnatterier, en häleriförseelse, brott mot knivlagen och olovlig körning. De brotten erkänner 53-åringen.

Så sent som i september förra året dömdes han till skyddstillsyn för bland annat stöld och försök till stöld. Även då handlade det om en rad stölder och stöldförsök på sjukhusen i Gävle och Sandviken. Den tidigare utdömda skyddstillsynen ska nu även innefatta de senaste brotten.

2007 kom han över en knippa med över 50 nycklar till olika avdelningar på Gävle sjukhus, men han har även lyckats ta sig på olika avdelningar utan nycklar med hjälp av skruvmejsel.

Mer läsning

Annons