Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejtinvigning i Hemlingby

/
  • Hemlingbys nyinvigda skejtramp är ganska smal och rätt trång men det hindrade inte Erik Rahm från att göra riktigt bra trick.

Gävles skejtare har fått ytterligare ett ställe att åka på. Senaste tillskottet finns i Hemlingby och invigdes på måndagen. Men rampen klarar varken stora eller många skejtare.

Annons

En och annan skejtare hade letat sig till Hemlingby för att vara med när den nya rampen invigdes med bandklippning, ballonger och musik. På plats fanns Adam Kautzky och Paul Rudberg som i höstas skrev brev till kommunen och bad om en ramp.

– Vi trodde den skulle bli lite större, längre och bredare och ha mer saker, sa Adam Kautzky strax efter invigningen.

Han och Paul testade rampen för några dagar sedan men tycker den är lite hög och läskig. På invigningsdagen ville de inte åka något. Men Erik Rahm, tio år, trivdes i rampen och visade skickligt upp flera trick.

Det är kommunens Kultur & Fritids friluftsavdelning som byggt rampen. Den har kostat 10 000 kronor.

– Det är bra när barn och unga tar initiativ och vi vill visa att det går att påverka. Det är bra när unga vill göra saker utomhus och vi når nya målgrupper till friluftsområdet, säger Maria Fagerlund, Kultur & Fritids friluftsavdelning, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons