Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skobutik går i graven

Skobutiken Walk On Shoes har öppet för sista gången den 17 december.

Affären som tidigare hette Dojan ligger i det attraktiva hörnet Norra Kungsgatan-Nygatan och intresset för att hyra lokalen är stort.

Annons

Utförsäljningen är i full gång och kommer att intensifieras fram tills stängningen om en knapp månad.

Carina Räntttilä har jobbat i butiken i tolv år sedan den hette Dojan och hann även driva den tillsammans med Gun Feldt tills familjeföretaget Walk On Shoes tog över verksamheten 2004. I somras fick Carina veta att butiken ska stänga och att hon får gå lagom till jul.

– ”Glad sommar och god jul” säger hon uppgivet. Nu får både jag och Gun gå till Arbetsförmedlingen, det är inte roligt. Sånt är livet, handelslivet i Gävle centrum är tufft. Man är rädd att stan ska dö och bara Valbo får leva.

Gamla Dojans utbud beskriver hon som huvudsakligen märkesskor. Walk On Shoes har en bred målgrupp med desto mer lågprisskor av syntetmaterial. Carina berättar att det är många intressenter som varit och tittat på lokalen.

Stefan Öberg, marknadsområdeschef för fastighetsbolaget Norrporten som äger lokalen, intygar detta.

– Det är en fantastisk lokal och intresset är stort. Allt från restauranger till olika försäljningsgrenar har hört av sig. Nu ska vi se till att det blir rätt verksamhet. Senast nästa vecka är det klart vilka som får hyra.

Mer läsning

Annons