Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottes säger hej till Spegeln

/
  • Tillbaka på Spegeln. Det här passar oss mycket bättre, säger Kalle Zerpe, som står för manus, regi och musik i premiärföreställningen ”Adjö, Herr Muffin”.
  • Herr Muffin, spelad av Ove Andersson, är först ut på nygamla scenen på Spegeln.
  • Ove Andersson och Stina Zacco i en scen ur premiärföreställningen.

Flyttkartongerna är inte uppackade än, men på lördag blir det premiär.

Familjeföreställningen ”Adjö, herr Muffin” blir först ut på Skottes nygamla scen på Spegeln.

Annons

Kalle Zerpe, som står för både manus, regi och musik, är mycket nöjd med att vara tillbaka i centrala Gävle efter den femåriga exilen i gasklocksområdet.

– Gasklockorna blev ju aldrig det fantastiska kulturområde som utlovades när vi flyttade dit. Och egentligen passade Gasklockorna aldrig oss. Där behöver man en skylift för 15 000 kronor om man vill hänga upp några lampor. Här behöver man bara resa en stege, säger han.

– Men de senaste veckorna har varit de mest hektiska i Skottes historia. Jag har klonat mig för att hinna med allt, säger han.

Önskemålet att flytta tillbaka till Spegeln från Gasklockorna kom från Skottes musikteater, men klartecknet i maj kom så sent att man i stort sett bara hann packa ihop före semestern. Efter semestern har lokalerna rustats och kartongerna börjat tömmas, samtidigt som höstens föreställningar har repeterats.

Förutom den stora salongen, kaféet och sminklogerna i källaren, som Skottes känner igen från förr, har man nu också tillgång till Gefle Forums gamla lokaler två trappor upp. Där har man kontor, fikarum och möjlighet att använda Forumlokalen som repetitionslokal.

– Vi har faktiskt fått två scener på det här sättet och det ska vi försöka utnyttja, säger Kalle Zerpe.

Forumlokalen delar man med Gävle Handikappteater som kommer att vara där några kvällar i veckan.

– Det blir väldigt bra. Vi har öppnat stora famnen för dem och hoppas på ett bra samarbete, säger Kalle Zerpe.

Förutom Familjelördagarna, som nu flyttar in till Spegeln från Gasklockorna, kommer Skottes att ta upp traditionen med soppluncher på onsdagar. Även Musik Gävleborg kommer att ordna soppluncher på Spegeln, och nästa höst planerar Skottes också en vuxenföreställning på Spegeln.

Mer läsning

Annons