Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämsel i aprilskämten

Pigga pensionärer tvingas tillbaka till jobbet av Försäkringskassans smygfilmande spioner och tatueringar gör p-piller verkningslösa. Många av tidningarnas aprilskämt innehöll i år en stor portion skrämsel.

Annons

Det var Upsala Nya Tidning som "avslöjade" nyheten att ett ämne i färgen som används vid tatuering absorberar de aktiva substanserna i de vanligaste p-pillren och därmed gör pillren verkningslösa. En tatuerad tvåbarnsmamma i Örbyhus tycker att det är skandal och ska minsann kräva skadestånd av färgtillverkarna. Barnen vill hon dock behålla, liksom tatueringarna.
Pigga pensionärer jagas
Under rubriken "Kan du bugga kan du jobba" berättade Arbetarbladet om Försäkringskassans nya uppdrag att leta reda på pensionärer som är pigga nog att återvända till arbetslivet. Det är ju som bekant inte åldern som är avgörande längre.
Ett hundratal kontrollanter, kallade buggspioner, besöker därför PRO-danser och smygfilmar de allra piggaste gamlingarna med mobiler.
Fem veckors semester kapas till tre när regeringen i stället inför sju nya helgdagar, berättade Nerikes Allehanda. I samma veva försvinner också rätten till fyra veckors sammanhängande ledighet.
Invånarna i Borås vaknade upp till beskedet att kommunen ska byta namn till boras.com, som ett steg på vägen in "i den virtuella världen" enligt kommunstyrelsens ordförande. Vägskyltar vid stadens infarter är redan utbytta, enligt tidningen.
Konstgräset på Norrporten Arena i Sundsvall klarade inte den allsvenska fotbollspremiären när Gif Sundsvall tog emot Kalmar FF, rapporterade Sundsvalls Tidning. Fogarna i mattan lossnade och sticker upp så mycket att det innebär en skaderisk för spelarna och därför förbjuds nu allsvenskt spel på arenan.
Saxofonist byter band
I Göteborg ska Västtrafik bygga vindkraftverk på Lilla Bommen, där Göteborgshjulet stått. Elen ska användas för att driva tåg och spårvagnar, rapporterade Göteborgs-Posten, men vanligt folk ska också få köpa andelar. Hugade spekulanter manades att komma till försäljningskontoret på söndagsförmiddagen.
Lund får nöja sig med ett sky train i stället för spårvagn, meddelade Sydsvenska Dagbladet. Nio meter långa gondoler kommer inom några år att susa fram över Lundabornas huvuden och nå himmelska höjder i en ring runt Domkyrkan.
Bandet The Refreshments fans riskerade att sätta morgonkaffet i halsen när de läste i Gefle Dagblad att saxofonisten Micke Finell lämnar bandet för att ersätta Clarence Clemons i Bruce Springsteens E Street Band.
– Än återstår det ett antal spelningar innan det blir avskedsfest. Det är ju bara 1 april än, säger Micke Finell till tidningen.

(TT)

Mer läsning

Annons