Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräpet hade varit en trevånings-koja

/

Bråthögen i skogen i Sätra var ett kojbygge som engagerat ett tiotal barn i området.

Nu ska föräldrar och barn hjälpas åt att städa bort resterna.

Annons

Det har tidigare kommit in en anmälan om nedskräpning till Gävle kommun. Den syftade på en stor hög med byggmaterial och annat smått och gott som ligger bland träden vid Nyöstervägen.

Jan-Olof Åsén på tekniska kontoret misstänkte att det var ett kojbygge som gått överstyr men konstaterade att bråten måste städas bort.

– Det vore tråkigt om det är en koja, barn ska ju kunna vara i skogen och leka men det får faktiskt inte se ut hur som helst, sa han i onsdagens GD.

Och visst var det en koja - det berättar Linda Furuström vars barn har deltagit i det stora byggprojektet.

– Det har varit en jättefin, tre våningar hög koja, säger hon.

Kojbygget har pågått i flera månader och engagerat över tio barn i området.

– De sprang runt här i gårdarna och samlade in material och har varit otroligt företagsamma. Men flera gånger har folk varit där och förstört så tillslut tröttnade de och rev allt själva, säger hon.

På onsdagen skulle hon kontakta tekniska kontoret och meddela att barnen och deras föräldrar gemensamt kommer att röja undan efter bygget i skogen. Kommunen behöver alltså inte lägga tid och pengar på att städa just där.

– Barnen har fått mycket klagomål, men de störde ju ingen. De har varit ute från morgon till sen kväll och byggt istället för att bara sitta inne framför en skärm, säger hon.

Mer läsning

Annons