Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skratt, mjölksyra och motvind

/
  • Kompisarna Emil Lindström och Patrick Lööf försökte dra nytta av vinden under sitt lopp, men medvind blev till motvind och killarna hamnade utanför prispallen.

Söndagens trampbåtsrace i Gavleån bjöd på både skratt och mjölksyra.

Annons

Längs en liten bana vid Gefle Brygga trampade kroggästerna runt och försökte få den bästa tiden. Priset var ett presentkort på restaurangen. Dessutom kunde de som ville köpa lotter och tävla om en trampbåt för ett värde av 10 000 kronor.

– Det är inte så många som har köpt lotter så det är väldigt höga odds, sa racets arrangör Daniel Hallgren som till vardags säljer just trampbåtar.

Kompisarna Emil Lindström och Patrick Lööf trampade sig genom banan två gånger för att försöka vinna priset.

– Finns det något bättre än trampbåtar? Det är sommar och sol och man kan glida runt i en sådan där med en bärs i handen, sa Patrick Lööf drömmande och pekade på platsbåten.

Lite överraskande tog de med sig ett paraply som de försökte fånga upp vinden med för att få extra fart. De började starkt, men på tillbakavägen började det ta emot.

Resultatet 1 minut och 39 sekunder placerade killarna utanför prispallen.

Den som hade trampat bäst var en halv minut snabbare och trampade båten för egen maskin, men enligt Daniel Hallgren skedde det till priset av en hel del mjölksyra.

– Jag är ändå nöjd med vår insats, det funkade bra med paraplyet i början. Det var väl Emil som kroknade lite där mot slutet, skojade Patrick Lööf med kompisen.

Lycklig vinnare av trampbåten blev Yvonne Feldt från Mehedeby.

Mer läsning

Annons