Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltkriget är i full gång

/
  • Rose-Marie Forsberg, delägare till Skomakarna Söder, har nu anmälts och har en vecka på sig att tvätta bort hänvisningen hon målat på gatan.

Ett mindre skyltkrig har brutit ut på Söder.
Nu har ägarna till Skomakarna Söder anmälts för att ha målat på gatan och har en vecka på sig att ta tvätta bort färgen, annars gör kommunen det och skickar räkning.
– Men jag tänker måla dit det igen, säger Rose-Marie Forsberg, delägare i Skomakarna Söder.

Annons

Historien började med att Skomakarna Söder bestämde sig för att flytta till en annan lokal eftersom deras entré under sommarmånaderna blev inklämd mellan två restaurangers uteserveringar och kunderna blev märkbart färre.

Verksamheten flyttades till slut till nya lokaler i det före detta Handelskompaniet, som numera fungerar som en minigalleria. Skomakarna satte upp lappar i den tidigare lokalen med hänvisning till den nya, runt hörnet.

Men när den nya hyresgästen, Kalles Bar och Grill, flyttade in togs lapparna ner.

– Skillnaden märktes direkt. Vi tappade massor med kunder, säger Rose-Marie Forsberg.

Hon satte upp en ny lapp, som också togs ner, säger hon.

– Alla våra kunder hittar oss inte nu. Många tror att vi bara har stängt och inte finns mer. Jag har erbjudit mig att trycka upp en snygg skylt, som jag kan rama in för att den ska bli tillräckligt snygg, men de säger nej, säger Rose-Marie Forsberg.

Hon gick då in på färghandeln intill och kom ut med gul färg som hon målade hänvisning och pilar med direkt på gatan, där det för övrigt sedan tidigare finns en stor vit fläck av spilld färg som någon gått i och därmed lämnat fotspår på gatstumpen.

Häromdagen fick skomakeriet besök av tjänstemän från kommunen. Skomakarna Söder var anmälda för gatumålningen.

– Jag tänker inte ta bort det. Jag tycker förresten det ser mycket värre ut med färgburken som är utspilld över gatan. Om kommunen tar bort det här och skickar en räkning kommer jag att skicka tillbaka den. Och om det inte resulterar i att jag får sätta upp en lapp till våra kunder, då kommer jag att måla dit hänvisningen igen, säger Rose-Marie.

Thomas Vesterinen, delägare till Kalles Bar och Grill, bekräftar att man inte vill ha någon hänvisning till skomakeriet uppsatt på restaurangen.

– Jag tycker att det här är på så låg nivå att jag egentligen inte orkar kommentera. Men jag kan väl säga att hon är duktig på reklam i alla fall.

Mer läsning

Annons