Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skymd sikt på ”bästa platsen”

/
  • Forsbackabon betalade dyrt för tre biljetter till Rihannakoserten i Globen. Men konsertupplevelsen förtogs av en ljusrigg som skymde en stor del av scenen.

En konsertbesökare krävde ersättning sedan han betalat 3 000 kronor för tre biljetter på bästa plats men haft sikten skymd under hela konserten. Nu har han fått rätt av allmänna reklamationsnämnden.

Annons

När den amerikanska r’n’b-stjärnan Rihanna uppträdde i Globen förra hösten köpte mannen tre biljetter för över 2 800 kronor. Det tilltagna priset motiverades med att biljetterna var på bästa sittplats, läktare A.

Väl på Globen blev mannen snabbt varse att bästa sittplats var en sanning med modifikation. Mellan honom och r’n’b-idolen hängde en stor ljusrigg som skymde större delen av scenen under konserten.

Mannen kände sig berövad på konsertupplevelsen och ville ha pengarna tillbaka. Företaget som han köpt biljetterna av, Biljettshop, svarade emellertid nej.

De motiverade sitt beslut med att de bara säljer biljetter i andra hand och anser att det är konsertarrangören som bär ansvaret.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har däremot gått på Forsbackamannens linje. De anser att Biljettshop brutit sin del av avtalet mellan dem och bör därför ersätta mannen för hela kostnaden.

ARN:s beslut är bara rekommendationer och på intet vis bindande men drygt 70 procent av företagen följer dem.

Mer läsning

Annons