Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöjdarmässa i vårsolen

/
  • Agnetha Hård och hennes troll stod på lördagens slöjdmässa och var nöjda, trots den skinande vårsolen utanför.
  • Gunilla Svedlund brinner för sina smycken och hennes blå halsband är det mest avancerade hon har gjort.

I dag, lördag, gick årets vårmässa med Gävle Slöjdare på Silvanum av stapeln. När GD vandrade runt bland utställarna kunde allt från smycken till troll hittas på borden och kvaliteten var hög.

Annons

– Jag älskar att hålla på med sådant här, kan inte låta bli. Det är av födsel och ohejdad vana, säger Agnetha Hård och skrattar. Hon har virkat, stickat, tovat och sytt i nästan 15 år och varit med på mässan i tio. Under lördagen visade hon upp allt från grytlappar till troll gjorda av cernit, ett material som bäst kan liknas med lera, och hon berättar att det som är så bra med att göra troll är att de får vara fula.

– Det är kul att hålla på och det är kul med mässan eftersom att man får komma ut och träffa folk, säger hon.

Gun-Britt Ahlin som är ordförande i Gävle Slöjdare berättar att mässan är bra eftersom att de får en chans att visa upp sig, så att folk vet att de finns. Hon får medhåll av föreningens kassör, Gunilla Svedlund, som även ställer ut smycken.

– Jag har hållit på med det i tre år och det började med att jag ville ha någonting att göra för att koppla av.

Hon började med enkla smycken, men med tiden har föremålen blivit allt mer avancerade och hon håller upp ett vackert blått halsband som hon har gjort.

– Jag kan byta smycken två gånger per dag, jag älskar det och då vill jag att andra ska gilla det också. Och det är ju roligare att ha någonting som ingen annan har, något som man inte kan köpa i en affär, säger hon.

Besökarna på mässan strosade runt bland slöjdverken, och de flesta avslutade med att fika i vårsolen på uteserveringen.

Mer läsning

Annons