Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på gratisplatser vid Vallbacken?

/
  • Zonen i centrala Gävle där det kostar att parkera är på förslag att ut­ökas. Det nya området markeras med den röda linjen.

Det kan bli slut på gratisparkerandet vid Vallbacken.

Annons

En konsult har utvärderat effekterna av den utökade betalzonen som infördes 2010. Rapporten föreslår att området utökas ytterligare så att den omfattar alla gator inramade av Kaserngatan, Parkvägen, Västra vägen, Valbogatan och järnvägen. Betalzonen skulle alltså växa på Söder och gälla även Vallbacken och området ner mot ån fram till Parkvägen.

Att det kostar att parkera i centrum har inte fått färre att parkera där, bara fått bilisterna att ställa sig på andra ställen.

Smala gator i bostadsområden har inte plats för parkerade bilar och de hindrar även snöröjning och räddningsfordon, säger gatu- och parkchefen Karl Blad.

– Det brukar ta sex till nio månader innan folk hittar tillbaka efter en sådan här förändring, men här har man inte hittat tillbaka trots att det gått snart tre år, säger Stefan Erixon, parkeringssamordnare.

Tekniska nämnden ska ta ställning till förslaget på sitt februarimöte.

Då ska de också besluta om riktlinjer för hela kommunen var det ska vara tillåtet att parkera och på vilket sätt. De ska vara vägledande även för andra områden med parkeringsproblem, som Nynäs.

Mer läsning

Annons