Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet gott – allting gott

/
  • En sammanfattning av årets Sommarkvällar på Stortorget i Gävle är enligt arrangörerna ”fantastiska musikframträdanden och en underbar publik”.

Fantastiska musikframträdanden och en underbar publik. Så sammanfattar arrangören Joakim Lundberg årets Sommarkvällar i Gävle centrum.

Annons

Dagen efter den sista Sommarkvällen för det här året är Joakim Lundberg, arrangör och projektledare på Gävle kommun, hemma och vilar upp sig.

– Det är lite dagen efter-känsla i dag. Man känner tomhet, men samtidigt glädje över att det har gått så bra. Vi hade inte bara tur med vädret, utan med allt annat som man som arrangör oroar sig över innan, säger han.

På Sean Banans spelning trängdes mellan 7 000 och 8 000 personer framför scenen på Stortorget, men både Joakim Lundberg och Eva Olsson, projektledare på Gävle Centrumsamverkan, säger att det varit mycket folk alla fyra kvällarna och att det varit ett högt tryck på både restauranger och butiker i centrum.

– Som det låter har restaurangerna gjort en ökning under åren med Sommarkväll, säger Eva Olsson.

Ett nytt grepp för i år var att ha tivoli och marknadsstånd i centrum, vilket Eva Olsson beskriver som lyckat. Av sommarens fyra evenemang har två av dem varit riktade till en yngre publik.

– Det är roligt att rikta in sig mot olika målgrupper, men vi har ett barnfokus. Vi hade en förhoppning innan om att boka artister för en äldre målgrupp, men fick nej från både Lotta Engberg och Christer Sjögren som vi verkligen ville ha hit, säger Joakim Olsson.

Av alla de artister som uppträtt på Stortorget i sommar blev Sean Banan en favorit hos Eva Olsson.

– Han hade ett sådant bra meddelande till barnen om att allt går bara man tror på sig själv.

Joakim Lundberg vill hylla de artister som uppträdde under Local Heroes-kvällen den 18 juli.

– Det är bara en tidsfråga innan någon av våra lokala förmågor slår igenom, de höll enormt hög klass, säger han.

Nu ska arrangörerna utvärdera sommarens evenemang, och om Sommarkväll återkommer även nästa år återstår att se. Men Eva Olsson hoppas att det kommer bli så.

– Det är en fantastiskt bra grej för Gävle, och ett bra marknadsföringsfönster. Folk kommer hit från hela Gävleborg och då kan vi visa att vi har ett stort utbud av restauranger och butiker och bjuda turisterna på något extra.

Mer läsning

Annons