Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-finalen är guld värd

/

Finalserien är guld värd för sportbarerna i Gävle.

Men höjd omsättning är inte allt.

– Jag önskar att Brynäs vinner så fort som möjligt, säger Linda Kellerth, platschef på O’Learys.

Annons

I söndags satte baren rekord sedan flytten till Drottninggatan för två år sedan: 450 gäster följde finalmatchen på tv.

– Det var knökfullt, folk satt på golvet och tittade. Alla bord var bokade en vecka innan, säger Linda Kellerth.

Även All Star är en utpräglad sportbar med över 60 tv-apparater och tre storbildsprojektorer. Ikväll räknar restaurangchef Vesna Kristic med en tredubbel omsättning jämfört med en vanlig tisdag.

– Vi har haft ett sjukt tryck, helt fantastiskt. Knappt en timme efter slutsignalen i söndags var alla bord bokade inför nästa match, säger hon.

Men i valet mellan sju finalmatcher och snabb vinst för Brynäs väljer hon det senare.

– Vi har redan haft det så bra. Nu vill jag att de vinner, annars blir det så jobbigt för nerverna, säger Vesna Kristic.

Peter Hedlund, delägare på Cheers, håller med.

– Som Gävlebo hade jag helst sett att guldet togs i söndags. Visst är det bra för omsättningen med hockeyslutspel, men snart är det fotbolls-VM och andra grejer, så vi klarar oss ändå, säger han.

På Harrys ryms 700 nattklubbsgäster i källaren plus 100 sittande matgäster på övervåningen där slutspelsmatcherna har visats.

– Hur omsättningen påverkas beror till stor del på vilken dag matchen spelas. Helgmatcher ger större tryck på nattklubben, säger restaurangchef Lao Lopez.

– Sju matcher är nog mest lönsamt för alla restauranger. Men för min del får de gärna vinna hemma på torsdag, då blir det nog fest dagen efter också, säger han.

Mer läsning

Annons