Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små utsikter för ny gymnastiksal i Hille

GÄVLEFöräldrar och lärare i Hille kämpar för att skoleleverna ska få en ordentlig gymnastiksal.Men uppvaktningen hos politikerna i barn- och ungdomsnämnden gav magert resultat.

Annons
- Helt krasst kan jag säga att barn- och ungdomsnämnden inte har några egna investeringspengar. Två stora skolprojekt har vi redan skjutit fram i tiden, förklarade nämndsordförande Helene Åkerlind, s, i går.
Förslaget om en ny gymnastikhall avfärdades dock inte helt av nämnden.
I stället har förvaltningen nu fått i uppdrag att bjuda in Kultur och Fritid och representanter från området för att ta ett större grepp runt idrottslokalfrågan vid kusten.
Däremot står det klart att även skolorna i Strömsbro och Bergby är i minst lika stort behov av ny gymnastiksalar.
- Det är inget som motsätter att vi ändå kan titta på Milbo. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att det ligger långt fram i tiden, menar Helene Åkerlind.
För skolhusråden på Varva och Milboskolan blev det alltså inget vidare muntert besked på det medborgarförslag som de lagt fram.
Två föräldrar och idrottsläraren på Milboskolans högstadium fanns i går med vid nämndsmötet där de argumenterade för sin sak.
Enligt deras mening är dagens gymnastiksalar undermåliga. Vid Milbo är lokalytan så liten att bara ett par elever i varje klass kan spela innebandy samtidigt. I en klass med 23 elever måste 17 sitta och titta på - inklämda i redskapsrummet.
- Samtidigt läser vi larmrapporter om barn som rör sig för lite. Idrottstimmen är för många den enda tid som de verkligen rör på sig, menar Christina Jäderberg som tillsammans med Anna Björnwall representerade skolhusråden.
Enligt deras mening är det absolut bäst om det byggs en ny hall vid Milboskolan med plats för Hilles 490 barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år.

MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se

Mer läsning

Annons