Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygpremiär för ny restaurang

/
  • Välkommna till Gefle Brygga! En glad Camilla Westman tog emot de 300 specialinbjudna gästerna under lördagskvällen. Det blev trångt, men alla verkade trivas och bjöds på champagne och snittar.
  • När solen sänkte sig över Gävle strömmade gästerna till Gefle Brygga för att få sig en titt på den nya restaurangen.Anna Zywczak och Anna Holm serverar på bryggan och tror att det här är någonting som Gävleborna har längtat efter.
  • Leif Eriksson, chef för Radio Gävleborg, var också inbjuden. – Jag är väldigt glad att det här äntligen har blivit verklighet. Läget är idealiskt och det är bra om centrum sträcker ut sig, säger han.
  • Fredrik Pierre och Therese Murhagen njöt på däck. – Det är trevligt med en ny uteservering och det är trevligt att vara på vattnet, tycker de.
  • Helena Erling och Per Landfors som ägde Skeppshandeln är positiva. – Det som är bra är att man kan komma och lägga till med en mindre båt, Sen ska hon ju servera sotare, det har jag saknat sedan Skeppet försvann.
  • Per Fritzell har sålt köket till restaurangen, men leveransen blev ett målfoto. Det blev färdigmonterat i tisdags. Men både han och Hans Berg gillar stället. – Det som är bra är att det är på vattnet. Vatten säljer, säger Per Fritzell.

På lördagen var det smygpremiär för Gävles första flytande restaurang, Gefle Brygga. Hundratals gäster hade bjudits in för att vara med och inviga nytillskottet. Och mot slutet av kvällen bjöds det på en överraskning.

Annons

Bryggrestaurangen fylldes snabbt av de inbjudna gästerna under lördagskvällen. Efter en varm dag blev det en något kyligare kväll, men det verkade inte störa de 300 specialinbjudna gästerna.

I takt med att folk kom, växte också berget av presenter och blombuketter som krögaren, Camilla Westman, fick ta emot.

Stämningen var hög och det blev allt trängre på bryggan där alla samlades för att äta snittar och dricka champagne.

Camilla Westman hade bjudit in vänner, bekanta, kollegor och affärspartners till smygpremiären, eller som hon själv uttryckte det.

– Jag har bjudit in hela registret.

Värdinnan själv var på strålande humör när hon tog emot gästerna som klev ombord på bryggan.

– Det här känns helt fantastiskt. Det känns som att jag svävar. Jag vill att folk ska trivas här och kunna äta gott. Alla har varit så positiva också, det är enkelt då.

Redan innan restaurangen officiellt öppnat har bokningarna börjat strömma in.

Men Camilla Westman berättar att de alltid kommer ha bord som inte går att boka, så att man kan slinka in på en matbit, till exempel den gamla Gävleklassikern sotare.

Idén om en restaurang på vattnet väcktes för flera år sedan.

– Jag köpte fastigheter här uppe i kvarteret och tänkte att jag skulle ha restaurang där. Men jag tror att folk vill vara nära vattnet, så det blev det här. Vi satt här i går kväll och det kändes lite som att vara utomlands, berättar hon.

I morgon, på nationaldagen är det invigning för allmänheten och då blir det fest igen.

– På måndag kommer jag och Babsan att springa runt i rosa klänningar och ha allsång. Så att det blir lite tryck på bryggan, säger hon innan hon fortsätter att ta emot gästerna som kommer och berget av presenter och blommor växer.

Mot slutet av lördagskvällen bjöds det också på en överraskning, ett sprakande fyrverkeri av Eje Berglund.

Mer läsning

Annons