Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart 1 000 kronor till nya vindskydd

Facebook-uppropet för nya vindskydd till Hemlingby har snart dragit in 1 000 kronor.

Annons

– Det visar att folk bryr sig. Det är det jag vill med det här, säger intiativtagaren Jimmy Dyrebrant.

Facebookgruppen Nya vindskydd till Hemlingby har två veckor efter starten 165 medlemmar. Flera av dem har alltså på gruppens uppmaning betalat in en slant till Gävle kommuns konto och märkt gåvan ”Nya vindskydd till Hemlingby”.

Kommunens friluftslivschef Johan Öholm kan inte tala sig nog varm om initiativet. Jimmy Dyrebrant är i sin tur imponerad över gensvaret.

– Folk verkar till och med vara beredda att ställa upp och patrullera i området. Det står klart att folk har mycket minnen från Hemlingby och de vill verkligen att det ska finnas vindskydd, säger han.

Enligt senaste avstämningen med kommunens konto som gjordes den 20 maj har 850 öronmärkta kronor betalats in till vindskyddsuppropet.

– Många har frågat mig om de kan betala när de får lön, så jag räknar med att det kommer in lite till de närmaste dagarna. Över tusen kronor lär det ju bli i alla fall, och det är faktiskt pengar det med. Även om jag förstår att det inte räcker till något vindskydd, men det hade jag aldrig räknat med heller, säger Jimmy Dyrebrant.

Insamlingen pågår fram till månadsskiftet.

Mer läsning

Annons