Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart står Rådhuset tomt

/
  • Snart kommer det att eka tomt i Rådhuset. I dag finns inga konkreta planer på vilken verksamhet som ska in.

Om ett drygt halvår blir det tomt i Rådhuset. Institutionen för bostads- och urban forskning flyttar ut men vad flyttar in? Än är inget klart mer än att allmänheten på något sätt ska få komma in i det vackra huset.

Annons

I januari i år visade GD upp rådhusets praktfulla insida. Efter det var det många som hörde av sig till Gavlefastigheter med idéer om olika verksamheter de tyckte kunde passa i huset.

– Vi har fått in förfrågningar från framförallt restauranger och några andra har hört av sig om andra verksamheter, men det är små verksamheter som massage, berättar fastighetschefen Cecilia Öhlén.

När det gäller restauranger säger Cecilia Öhlén så här:

– Det mesta är möjligt men vad kostar det? Är det värt det eller är det bättre med kafé?

När GD skrev om rådhuset i januari höjdes röster för att kommunledningen skulle flytta dit och för att huset skulle bli mer tillgängligt för allmänheten.

– Flytt av kommunledningen är ett spår och vi jobbar för att få det mer öppet för allmänheten. Det är många som har synpunkter.

Inga konkreta planer finns alltså och tiden rinner iväg.

– Vi måste vara klara så snart som möjligt. Det är inte roligt om huset blir tomt.

En som uppmärksammat huset är Mona Justusson med rötterna i Halmstad.

– I postens gamla lokaler i Halmstad har de Alla Hjärtans Hus.

Alla Hjärtans Hus är en samlad verksamhet för pensionärer. Där finns kafé, bokutlåning, föreningsverksamhet, möteslokaler, en ”sandstrand” och mycket annat. Helt enkelt en mötesplats för kreativa pensionärer med ett gediget program med bland annat körsång, föreläsningar, dans, underhållning, stick och virk-kafé.

– En del går till Alla Hjärtans Hus varenda dag. Det skulle vara perfekt att ha något sånt i Rådhuset. Jag kanske ska lämna in det som ett medborgarförslag, funderar Mona Justusson.

Mer läsning

Annons