Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söders källa fylls av nytt liv

/
  • Här i den gamla kyrksalen kan Anette Svedinger-Ericsson ta emot ungefär 200 konferensdeltagare.
  • I kaféet serveras mest nyttigheter men i framtiden hoppas Anette Svedinger-Ericsson även kunna servera ett glas vin.
  • I dag är det fri träning i Söders källa. Sarah Augustsson och Jenny Lidberg tjuvstartade lite för bildens skull.
  • Den före detta Pingstkyrkan på Söder heter numera Söders källa och är på väg att bli bostäder, konferenslokal och träningsanläggning

Utifrån ser det rätt öde ut men där inne händer det en hel del.

Den gamla Pingstkyrkan på Söder heter numera Söders källa. Framåt hösten ska där finnas plats för sånt som får människor att må bra.

Annons

För ett år sedan blev det klart att Anette Svedinger-Ericsson är den nya ägaren till den före detta Pingstkyrkan vid Södermalmstorg. Då fanns inget tillstånd för hyresgäster trots att det bodde folk i huset. Det fanns heller inga papper på själva huset.

Starten har med andra ord varit rätt trög och trasslig. Men nu finns en planändring och hela övre delen av huset är utriven. Där ska byggas åtta trerumslägenheter på ungefär 100 kvadratmeter vardera. Några balkonger har Anette Svedinger-Ericsson inte fått tillstånd till men däremot takterrasser. Det innebär att några lägenheter kommer att få egen takterrass och några får dela på utsikten som sträcker sig långt ut över hela staden.

I källaren blir det gästlägenhet. Bostadsrättföreningen Råmärket är bildad, och intresselistan är lång. Bland de intresserade finns de flesta av de som tidigare bodde i huset. Förhoppningen är att det blir inflyttning i höst.

För kyrksalen fanns ett bevarandekrav. Anette Svedinger-Ericsson visar runt i lokalerna med det fantastiska ljusinsläppet och berättar om planerna. Där finns plats för konferenser av alla de slag men delar av inredningen ska bytas ut för att passa bättre för verksamheten. Där finns också komplett filmutrustning.

Intill planerar Anette Svedinger-Ericsson för ett litet kafé med enklare servering med betoning på nyttig mat, men hon ska även söka alkoholtillstånd.

I källarplanet finns redan bastu, omklädningsrum och träningsanläggning utan speciellt många redskap.

Den senaste trenden är att låta den egna kroppen fungera som motvikt och då behövs inte en massa maskiner. Anläggningen, som är öppen för allmänheten, är redan i full gång för Anette Svedinger-Ericsson ser till att få liv i huset bit för bit.

– Jag vill ha hit tjocka tanter och inte de som redan tränar.

Idag, lördag blir det gratisträning för alla som vill med zumba, yoga, meditation och mycket annat. Längre fram ska här finns en komplett må bra-anläggning med sparum, solrum, massörer, akupunktörer, aromaterapeuter och mycket annat.

– Och i höst vill jag ha Musiksoppa med konst eller fotoutställning.

Mer läsning

Annons