Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofiedalskolan bäst i bassängen

/
  • Trångt på prispallen. Alla fick medalj och ett badlakan.
  • Sarah Wallin är Gävle Simsällskaps nya stjärnskott. Hon simmar 50 meter bröstsim på 42,40 sekunder, vilket är riktigt bra för hennes ålder.
  • Vinnarlaget: Leo Brodin, Albin Näslund, Sandra Söderlund, Cecilia Sparr, Elias Ädel Kronberg, Smilla Wigg, Sara Andersson och Sarah Wallin.
  • Det är viktigt att den deltagaren som går i mål nuddar väggen med båda händerna. Först då får nästa simmare starta.
  • Ove Engberg blåser i pipan för start.
  • I tävlingen får alla simsätt användas, crawling, rygg- och bröstsim.
  • Distriktsfinalen avgörs i Hofors den 23 mars. Ännu har inga fler lag än dagens tre anmält sig så de kommer få göra upp igen.
  • Första gänget startar.
  • Malin Åhrlin, från Gävle Simsällskap lever för simning. Som simlärare ser hon att många, framförallt andraklassare, inte kan simma.

Under måndagen gick stafettävlingen ”Bästa fyran” av stapeln på Fjärran Höjder. Tre lag med varsin hejarklack fanns på plats. Sofiedalskolans klass 4B trivdes som fisken i vattnet och hade riktigt flyt.

Annons

När visselpipan ljuder kastar sig tre starka simmare från startpallarna. Två crawlar medan den tredje simmar bröstsim mot andra änden av bassängen där en klasskamrat väntar för att byta av. Kompisarna försöker överrösta varandra med hejaramsor. ”Kom igen Vikingaskolan” skriker föräldrar och syskon och viftar med hemmagjorda plakat.

Sex lag med åtta fjärdeklassare i varje hade anmält sig till simtävlingen, som anordnas för andra året i rad av Svenska Simförbundet i samarbete med Kellogg´s. Men bara tre lag kom dit.

– Jag vet inte varför de inte är här. Vi vet att det har varit svårt att få ihop killar till lagen. Det värsta de kan tänka sig är att få stryk av tjejer. Och det är mest tjejer som simmar, säger Ove Engberg från Gävle Simsällskap.

Lagen ska helst bestå av lika många tjejer och killar från varje klass men domarna har gått med på till exempel fem tjejer och tre killar för att få ihop lag. Deltagarna simmar 25 meter var och de får endera crawla, eller simma bröst- eller ryggsim.

På upploppet leder Sofiedalskolan och alla deltagare hejar på in i det sista. De andra två lagen ligger nästan jämnt.

– Det var roligt! Vi var lite nervösa med det var inte så hård konkurrens. Vi har tre simmare i vårat lag, säger Sarah Wallin och Smilla Wigg i klass 4B på Sofiedalskolan efter att de utropats till segrare.

Mer läsning

Annons