Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökandet efter Deber fortsätter

Polisen har fortfarande inget nytt spår efter försvunne Deber Rashid, 19 år, som nu snart varit borta i fyra dygn.

Annons

– Vi vet inte vad som ligger bakom; om det är ett brott, en olycka eller någon annan form av försvinnande. Vi fortsätter att försöka skapa oss en bild av vad som har hänt, säger Kennet Andersson, förundersökningsledare.

Kennet Andersson säger att polisen knackar dörr i området kring försvinnandet på Brynäs. Hittills har 16 förhör hållits.
– Ett förhör kan leda till tre nya förhör, säger han.
I början på nästa vecka tror han att ett eftersök med hundar kan komma att bli av.
– Det finns två varianter. Dels kan hundarna söka vid strandkanten, dels kan de söka på vattnet, om någon ligger i vattnet.
Engagemanget för att hitta Deber Rashid är väldigt stort. Facebookgruppen Vi ska hitta Deber Rashid närmar sig 1200 anslutna.
– Problemet för oss är att det sprids en massa rykten som inte stämmer. Dels önskar jag att vi kunde berätta mer, men samtidigt kan det leda till att ge bränsle till en del rykten. Det är svårt att bedöma vad som kan skada utredningen, säger Kennet Andersson.
Polisen har satt in extrapersonal för att jobba med ärendet under påskhelgen. En första kontakt med kustbevakningen har också tagits.
– Men kustbevakningen vill ha en skriftlig begäran först innan de sätter in insatser, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.
Han säger att många har ringt in tips efter den stora uppmärksamheten Deber Rashids försvinnande fått.
– Vi kollar alla tips även om det är svårt att värdera alla uppgifter. De som ringer vill så väl, ofta handlar det om att de sett någon som liknar den försvunne. Det har även ringt sierskor med sinsemellan väldigt olika uppgifter.
Hemma på Södra Fiskargatan sitter Debers föräldrar och hoppas att sonen ska kliva in genom dörren eller ringa.
– Vi hoppas, men det blir svårare och svårare. Vi sitter på nålar. Jag har pratat med polisen i dag, men inget nytt har hänt. Jag tycker att de jobbar så sakta. Det är svårt nu, säger mamma Bayan Abdullrahman.

Mer läsning

Annons