Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solängsskolan får kritik

Solängsskolan får kritik av Skolverket på flera punkter. Lärare undervisar i ämnen som de inte har utbildning i och vissa elever saknar inflytande, enligt inspektionsrapporten.

Annons

Solängsskolan är Gävles största grundskola med omkring 680 elever från förskoleklass till årskurs 9. Under tre dagar i januari fick skolan besök av Skolinspektionen som upptäckte en rad brister.

Skolan har inte gjort någon analys av varför elevernas resultat på nationella prov inte står i relation till deras slutbetyg. Det finns inte heller några förslag till hur problemet med stora skillnader mellan flickors och pojkars betyg ska åtgärdas.

Alla elever får inte särskilt stöd i den omfattning som de har rätt till och ett antal lärare undervisar i huvudsak i ämnen som de saknar utbildning i.

När det gäller elever i årskurserna 7–9 konstaterar Skolinspektionen att undervisningen sällan samordnas för att ge en helhetsbild. Undervisningen anpassas inte heller tillräckligt mycket efter elevernas behov och de saknar inflytande över sitt lärande.

Senast den 10 maj ska bristerna vara åtgärdade.

Mer läsning

Annons