Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörby får ny butik

/
  • Göran Thyberg och Welat Abdulkader förbereder öppningen av Sörbybornas nya närbutik.

En ny Timebutik öppnar i den gamla Preem-macken på Parkvägen i Sörby.

– Det bor många äldre här i området och de har frågat mycket efter mjölk och färskt bröd sedan Hemköp slog igen, säger Welat Abdulkader som kommer att driva butiken.

Annons

Den nya Timebutiken blir Gävles fjärde. Sedan tidigare finns en i Andersberg, en på Drottninggatan mitt i stan, och nu senast öppnade även en tredje butik för bara ett par veckor sedan på Gävle Strand.

– Det känns lite som en chansning, men jag tror att det kommer att funka bra, säger Welat Abdulkader som nu blir franchisetagare.

Han är en man som håller på med mycket. Fram till nu har han jobbat på Autoexpertverkstan som håller till vägg i vägg med den gamla macken. Han har även fyra taxibilar som körs av olika förare på Stor & Liten.

Till att börja med har två unga Gävletjejer fått jobb i butiken. På sikt kan Welat Abdulkader tänka sig att anställa tre eller fyra personer till. Själv kommer han att springa mellan bilverkstaden och butiken för att hjälpa till. Han hoppas så klart att verkstaden och butiken ska hjälpa till att locka kunder åt varandra.

Förutom dagligvarulivs som socker och mjölk kommer butiken även att bli ombud för Svenska Spel. Welat Abdulkader vill även ha ATG och har därför skickat in en förfrågan som han nu väntar svar på inom kort. Butiken kommer även att behålla lite biltillbehör som spolarvätska och biltvättmedel.

– Folk som bor här vill ha någonstans att handla i närheten. Efter att Hemköp stängde måste de ta sig ända till Willys, Maxi eller City Gross för att handla mat, säger Welat Abdulkader.

I går fick han hjälp av Göran Thyberg på företaget Menigo som äger konceptet Time att göra varubeställningar. Leverans väntas redan i början av nästa vecka. Fastän butiken officiellt inte öppnar förrän den 16 september tror Welat Adbulkader att försäljningen kan komma igång lite smått redan i slutet av nästa vecka.

Mer läsning

Annons