Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståhl vill ge mer till idrotten

/
  • Foto: GUN WIGH Segerherre.  Lars Göran ståhl valdes på tisdagen till ny ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

GÄVLELars-Göran Ståhl fick bara tio röster mer än motkandidaten Ann Hedbom när han på tisdagskvällen valdes till ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons
Men det jämna röstetalet förvånade honom inte, sa han:
- Jag har trott hela tiden att det skulle bli så här jämnt, sa han.
- Det är inte så konstigt eftersom vi egentligen valde ordförande i nämnderna redan i våras och det har kommit synpunkter på det efteråt, säger han.
Att det blir svårt att arbeta politiskt när partiet varit så splittrat i namnfrågan tror inte Lars-Göran Ståhl.
- Förhoppningsvis ska vi göra ett bra arbete i nämnden vi som är valda, säger han.
När det blev klart att Lars-Göran Ståhl var valberedningens kandidat till Kultur- och fritidsnämnden sa Lars Göran Ståhl att han framför allt vill arbeta för att idrottsrörelsen ska få mer resurser. Betyder det att han vill stärka fritidssektorn på kulturens bekostnad?
- Nej, det går tydligen att tolka allt man säger. Men jag är uppvuxen i idrottsrörelsen och jag tycker att att fritidssektorn fått stå tillbaka i de nedskärningar som har gjort.
Det viktigaste är naturligtvis att verka för att nämnden ska få mer pengar totalt, men helt klart ser jag vikten av vad som görs i föreningsrörelsen och särskilt idrottsrörelsen, bland annat med tanke på folkhälsan, säger han.
Det första uppdraget som ny nämndordförande blir att besluta om neddragningar i nämndens verksamhet på sammanlagt sju miljoner kronor.
- Det är tungt att börja med nedskärningar, men hade jag inte varit beredd på det skulle jag inte ha kunnat accepterat uppdraget, säger han.

Mer läsning

Annons