Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal elektronik för 800 000 kronor

En Gävlebo har åtalats för omfattande elektronikstölder på olika platser i Sverige. Sammanlagt försvann varor för 800 000 kronor.

Annons

Gävlebon, som är i 35-årsåldern, anhölls som misstänkt för olika brott i mars. Han häktades några dagar senare och den polisutredning som ägde rum medan Gävlebon satt inlåst har nu mynnat ut i digert åtal. Två av punkterna med anklagelser gäller kupper mot hemelektronikbutiker i Norrland.

I juni i Skellefteå ska Gävlebon – tillsammans med tre andra misstänkta som kommer från södra Stockholm – ha brutit sig in i den första butiken. Bytet blev datorer och iPads värda 312 000 kronor.

Nästa inbrott skedde mot en eletronikbutik i Umeå i oktober. Varor för 218 000 kronor stals. För detta inbrott åtalas Gävlebon ensam eftersom ingen annan misstänkt gått att knyta till platsen.

Detsamma gäller för ett inbrott mot Norrköpings Tidningars redaktion redan i april i fjol, då bland annat dyrbar fotoutrustning försvann.

Det äldsta brottet i åtalet handlar om ett inbrott mot mot en klinik för plastikkirurgi i Landskrona. Därifrån försvann en dataskärm som polisen kunde ta i beslag när Gävlebon greps i Gävle i mars i år.

Mer läsning

Annons