Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal kläder och misshandlade väktare

Butiksväktaren rappade till klädtjuven med batongen – då slog tjuven ner väktaren. Nu döms han till fängelse i ett halvår.

Annons

Det var den 31 mars som 25-åringen befann sig i Flanör. Han befann sig där för att stjäla kläder.


Han började med att sätta på sig ett par skor ur Intersports sortiment, och gick sedan in i en av butikens provhytter där han plockade bort larmknappar från tröjor och kepsar. Han plockade på sig varor för 4 590 kronor.
Men när personalen fattade misstankar mot honom flydde han från butiken och upp för rulltrappan.

På entréplanet möttes han av en väktare som larmats till platsen av butikschefen. Väktaren har berättat att 25-åringen kom springande rakt mot honom, han drog sin batong och rappade till 25-åringen över benet.


25-åringen har berättat att batongslaget gjorde honom arg – han vände sig om och slog till väktaren i ansiktet.
Väktaren försökte skydda sig med armarna, men i tumultet hamnade han på golvet.
Då satte sig 25-åringen grensle över honom och fortsatte slå. Väktaren uppskattar att han fick ta emot ett tiotal slag i ansiktet. Efter misshandeln fick väktaren en bula och svullnader i ansiktet som fanns kvar i någon vecka. Han hade även problem med att tugga i några dagar.

Under hösten förra året genomgick 25-åringen behandling för sitt missbruk. Så sent som för en månad sedan dömdes han för misshandel till skyddstillsyn och samhällstjänst, och har efter det inte kontaktat Frivården.


Med tanke på det höga straffvärdet tycker tingsrätten att annat straff än fängelse inte kan komma ifråga för väktarmisshandeln och stölden. Han ska dessutom betala 12 750 kronor i skadestånd till väktaren, och 2 200 kronor till Intersport. 

Mer läsning

Annons