Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp tills vidare för kritiserad läkarbonus

/
  • Landstingsdirektör Svante Lönnmark tycker att läkarbonusarna inte varit någon stor ekonomisk utgift.

Det omstridda bonussystemet för nyanställda läkare i Gävleborg har lagts på is. Systemet håller på att utvärderas och kan ersättas med andra typer av ”lockbeten”.

Annons

Landstinget i Gävleborg införde förra året ett bonussystem för att locka till sig nya läkare inom bristspecialiteter.

Läkarna får 300 000 kronor i sign-on-bonus för ett års anställning och ytterligare 500 000 kronor om de stannar i två år.

Med bonusen som draghjälp har landstinget hittills lyckats rekrytera 14–16 läkare.

Men systemet har fått hård kritik. Det har ansetts som en kortsiktig, dyr och mot andra landsting illojal lösning på läkarbristen.

Fast anställda läkare har upplevt det som orättvist när landstinget gett nya läkare den här typen av ekonomiska förmåner.

Nu har bonussystemet lagts på is.

– Vi gör en utvärdering av systemet just nu och under den tiden kommer vi inte att erbjuda bonusen till fler nya läkare förutom några som vi redan för samtal med, säger landstingsdirektör Svante Lönnbark.

Utvärderingen skulle egentligen ha gjorts direkt efter sommaren men har blivit försenad. I december ska den redovisas för politikerna i landstingsstyrelsen.

Svante Lönnbark anser att bonusen haft ett värde i rekryteringen men varit svår att pedagogiskt förklara.

Det kan finnas andra mindre iögonenfallande förmåner att locka läkare med, till exempel forskningsmöjligheter och anpassad tjänstgöring, som landstinget i stället bör använda.

Däremot har bonusarna inte varit någon stor ekonomisk utgift, tycker Lönnbark. Det är billigare att anställa läkare på det här viset än att ta in hyrläkare, menar han.

Vad har bonusarna kostat?

– Det vet jag inte exakt, men det ligger i storleksordningen fem miljoner kronor.

Mer läsning

Annons