Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora planer för Fjärran

Försäljningen av Fjärran Höjder till Proma har satt fart på bygg­planerna. Nu skickas ett förslag till utbyggnad av badet ut på samråd.

Annons

Det är inget nytt förslag som tagits fram. Den nya detaljplanen bygger på det program för utbyggnaden av Fjärran Höjder-badet som antogs av kommunfullmäktige i Gävle redan 2004.

Programmet visade hur badet kunde byggas ut åt två håll och bli dubbelt så stort som i dag, med plats för rehabilitering och förebyggande hälsovård. Men efter att programmet antagits hände ingenting eftersom en utbyggnad förutsatte att kommunen skulle hitta en köpare av badet. Och det har man inte gjort förrän nu.

Men nu har programmet dammats av och ett nytt detaljplaneförslag har tagits fram. Den visar hur utbyggnaden kan göras i två våningar, med en extra indragen våning mot Bobergsplan. Mot utebassängerna kan man bygga till med rutschbanor.

Byggnaderna får inrymma bad, idrott, friskvård, rehabilitering, skönhetsvård, spa, pensionat och restaurang. Någon bollhall med läktare ska däremot inte byggas vid Fjärran Höjder eftersom p-platserna inte räcker till.

Fotbollsplanen som Solängsskolan använder kommer att vara kvar, och i detaljplaneförslaget pekar man också ut några träd som ska vara kvar.

Förslaget är ute på samråd till den 1 juni.

Mer läsning

Annons