Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbråk om uppblåsbara ishallar

Moderatutspelet om uppblåsbara ishallar har lett till politiskt storgräl.

Frågan fanns inte med på kommunstyrelsens dagordning i går. Nu anklagar Niclas Bornegrim, M, kommunledningen för att försöka kullkasta idén.

Annons

När kultur- och fritidsnämnden förra månaden skulle godkänna att Brynäs slipper bygga den omtalade och tidigare avtalade C-hallen kom Niclas Bornegrim, M, med sitt motförslag:

Till samma pris som det kostar att bygga tak över Brynäsvallen kan fyra uppblåsbara tält, så kallade airdomes, resas över de konstfrusna isbanorna på Brynäs, i Hagaström, Hedesunda och Norrsundet.

Två miljöpartister och en vänsterpartist gick oväntat på hans och den övriga alliansoppositionens linje och skickade frågan vidare till kommunstyrelsen.

Men när kommunstyrelsen i går hade möte fanns ärendet inte med på dagordningen.

Niclas Bornegrim är inte nådig i sin kritik.

– Det upprörde oss å det grymmaste! Vi har Miljöpartiet och Vänsterpartiet med oss och så bordlägger Carina Blank frågan. Hon är bara rädd för att bli överkörd av sina samarbetspartier, säger han.

Han tror att hon nu kommer att försöka hitta nackdelar som stjälper idén.

– Hon utger sig för att utreda frågan, men kommer bara att leta en väg ut. Och Roger Persson måste hålla sig vän med Carina och protesterar därför inte, säger han.

Men kommunalrådet Carina Blank, S, tycker att Niclas Bornegrim ”ginar i kurvorna”.

– Det är alldeles självklart att vi inte kan ta beslut om något som vi inte vet något om. Det hör faktiskt till hyfs att utreda en sak först, säger hon.

Hon säger att hon hört flera nackdelar om airdomes som gör att hon vill ha mer på fötterna.

– Jag har bland annat hört att de förstärker ljud så att de är olämpliga i tätbebyggda områden, att de inte har mått för seriespel och är dyra att värma upp, säger Carina Blank och tillägger:

– Om de nu är så otroligt bra, varför finns det då bara en sådan hall i Sverige?

Kommunalrådet Roger Persson, MP, delar Carina Blanks uppfattning att frågan borde utredas bättre.

– I stället för att ta beslutet nu och eventuellt säga nej känns det smartare att ta frågan på allvar. Det måste ju ändå Niclas tycka också, säger han.

Hur ställer sig övriga Miljöpartiet?

– Vi har inte diskuterat det så jättemycket. Men jag upplever att våra ledamöter i kultur- och fritidsnämnden resonerar som jag, att det är värt att titta vidare på idén, säger Roger Persson.

Mer läsning

Annons