Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störde ministern och slog kvinnor

Justitieminister Beatrice Ask stod på Stortorget och talade om gatuvåld. En påflugen man blev nyfiken på ministern och fick föras bort av polis. Några timmar senare klädde han av sig och misshandlade två kvinnor i centrum.

Annons

Justitieminister Beatrice Ask var på snabbvisit hos Gävlepolisen under tisdagsförmiddagen. En i rättsliga sammanhang känd man, i 65-årsåldern, dök upp på Stortorget när hon talade med media om våld i offentliga miljöer.

Han var nyfiken på ministern och försökte komma närmare för att se vem det var.

Tyst och effektivt motade polis bort honom från platsen. Men mannen hade redan gjort upptäckten: ”Nu ser jag vem det är! Justitieminister Beatrice Ask”, ska han ha hojtat.

Några timmar senare hade Ask lämnat Gävle för att besöka Uppsalapolisen. Men kvar i centrum fanns mannen, som verkade ha fått i sig rikliga mängder alkohol eller något annat med samma effekt.

Klockan var 15.30 när mannen ska ha klätt av sig det mesta av sina kläder för att sedan slå två unga, förbipasserande kvinnor i ansiktet vid Rådhuset. Kvinnorna ska ha fått lättare skador.

Mannen ska ha skrikit för full hals och sedan ha gått ut i vägen och hamnat framför en lätt lastbil – som han bankade på så att vindrutan fick en spricka.

Han togs med till stationen och anhölls sedan för misshandel. Efter att han sovit ut förnekade han i förhör alla brottsmisstankar.

Mer läsning

Annons