Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Streetfest på Stortorget

/
  • Oscar Berlin och Rosie Lundh älskar extremsporter. De har byggt två stora ramper, så kallade spines, på Stortorget. Alla ungdomar är välkomna att åka under onsdagen.
  • Rosie Lundh tycker det är viktigt att ungdomar har något att göra.

Alla ungdomar som vill stajla med sin BMX cykel eller hoppa i snörampen är välkomna till Stortorget på onsdag. Nu står nämligen två stora pipes och tronar på torget.

Annons

Under tisdagen byggde Rosie Lundh och Oscar Berlin två stora ramper, så kallade spines, mitt på Stortorget. Alla ungdomar är i dag välkomna att åka snowboard, skidor och BMX cykel i ramperna. En av ramperna kommer att vara klädd i snö och det kommer också att finnas mindre boxar och räcken som man kan göra snitsiga tricks på.

– Ramperna är street-inspirerade. Det betyder att man kan tricksa mycket och göra många hopp, säger Rosie Lundh.

Hon kommer från Gävle och brinner för att hjälpa ungdomar att sysselsätta sig.

– Vi gör det här för att kidsen ska ha något att göra och för att det behöver hända något. Om man inte bygger olika saker börjar ungdomarna dra runt på stan och åker på grejerna där, typ parkbänkar och sånt, säger hon.

Oscar Berlin har åkt på alla sorters hjul sedan han var liten, men han föredrar att åka snowboard.

– Den här typen av sporter är kuliga eftersom de tillåter en att vara spontan. Man har inga träningstider att passa, det är bara att ta sin bräda eller cykel och åka ut och träna.

Om man är intresserad av att åka en sväng i ramperna bör man ta med egen snowboard eller cykel. Ramperna står uppe mellan kl 12-17 och kommer också att finnas på plats nästa onsdag.

Mer läsning

Annons