Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter spärrades in

/
  • En av deltagarna i gårdagens experiment där högskolelektorerna Lasse Granstrand och Per-Arne Wikström som undervisar i företagsekonomi ville göra en konstnärlig iscensättning av ledarskap.– Vi provar nya sätt att lära ut, säger Per-Arne Wikström.– Ett sätt att slå ihop konsten och vetenskapen, säger Lasse Granstrand.
  • Genom att låsa in ledarskapsstudenter och deltagare från konferensen Generator i Fängelsemuseets celler vill de två högskolelektorerna Lasse Granstrand och Per-Arne Wikström visa på maktaspekterna av ledarskap.
  • Joppe Pihlgren är rådgivare till Generator. Han tror att näringslivet har mycket att lära av kulturen och vice versa.

Under två dagar möts näringsliv och kultur i Gävle för att sätta fart på kreativiteten.

Högskolan hakade på med experiment om ledarskap.

Annons

I går eftermiddag spärrades flera ledarskapsstudenter från Högskolan i Gävle och deltagare från konferensen Generator in i cellerna på Fängelsemuseet.

Ett experiment för att visa olika aspekter av makt enligt högskolelektorn Per-Arne Wikström som undervisar i företagsekonomi.

– I kursen arbetar vi med traditionellt ledarskap och detta ska belysa maktaspekterna av ledarskap.

– Den här konstnärliga iscensättningen gör att det blir inpå huden, säger kollegan Lasse Granstrand i.

Att experimentet sammanföll och blev en del av konferensen Generator – där näringsliv och kultur möts i Gävle under två dagar för att utveckla de kreativa näringarna – var ingen slump enligt Per-Arne Wikström.

– När vi som kommer ifrån ekonomin på olika sätt möter konsten och det kreativa är jag övertygad om att det ger mervärden. Det är jättebra att de har konferensen i Gävleborg där kreativa näringar är en överlevnadsfråga för regionen som tidigare varit så beroende av industrier.

En sådan här konferens kan vara ett första steg mot ett samarbete som kan vara till gagn för alla tror Joppe Pihlgren, rådgivare till Generator.

– Vill man låna pengar till en fabrik förstår de flesta vad pengarna ska gå till. Men om man vill låna 300 000 kronor till en musikstudio är det svårt om folk inte förstår att kultur kan vara en näring. Men ta dataspelsbranschen. De kombinerar utveckling av spel och affärstänk och är i dag en stor exportprodukt.

Mer läsning

Annons