Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studiecirkel avslutas med resa till Israel

/
  • En del av resenärerna som på söndag ger sig iväg till Israel. Ria:s föreståndare Carl Erik Mårtensson, ordföranden Lennart Jonsson, Magnus Tiveskog, Marianne Andersson och Lars Göran Jobs.

För tre år sedan startade Ria tillsammans med studieförbundet Bilda en studie­cirkel om Israel för de utsatta människor som verksamheten grundar sig på. På söndag ger sig 13 personer från Ria iväg till Israel för en vecka.

– Åh, det ska bli en sån upplevelse, säger Marianne Andersson.

Annons

Studieförbundet Bilda står en stor del av kostnaden.

– Det är så roligt att de här människorna, som brottats med så många problem i sina liv, får den här möjligheten. Det har varit ett otroligt stort intresse för att få följa med. Israel är ju intressant politiskt, men kanske framför allt på det andliga planet. De har ju läst mycket om allt det bibliska, säger Ria:s föreståndare Carl Erik Mårtensson.

Marianne Andersson har gått studiecirkeln och ser nu mycket fram emot att se landet hon studerat.

– Det här hade jag aldrig kunnat drömma om. Israels hela historia är ju intressant. För mig känns det väldigt spännande att få se så många platser där Jesus har varit, säger hon.

Gruppen kommer att bo i Nasaret den första natten och sedan i Jerusalem resten av veckan. De kommer bland annat att besöka förintelsemuseet Yad Bashem, en så kallad checkpoint, Döda havet och en rad bibliska platser.

Mer läsning

Annons