Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styvsonen: Hon är en enormt ärlig människa

I förra veckan blev det känt att en hög polischefs sambo är misstänkt för omfattande knarksmuggling.

Nu träder den 53-årige mannens son fram och vill rentvå sin styvmor.

– Hon är en enormt ärlig människa och ska inte behöva lida för det min far gjort.

Annons

Sommaren 2004 anhölls 53-åringen för grov stöld och häleri.

– Han var spårlöst borta. Hans ex-sambo visste inte var han var och inte jag heller, säger 53-åringens son till GD.

Sonen berättar att när hans far väl greps satt denne häktad några månader och dömdes till sammanlagt ett års fängelse. Han satt åtta månader bakom galler.

En tid efter att mannen släppts ut ur fängelset 2005 träffade han polischefen. Först berättade han inte något för henne om sin dom, men valde senare att göra det för att det ändå skulle komma fram.

– Han ville stå sitt kast och hon var skeptisk i början. Men precis som jag så anser hon att rättssystemet går ut på att man ska kunna sona sina brott och ges en andra chans. Hon har sett en glädje hos min far, det har inte verkat finnas något kriminellt i honom längre över huvud taget. Visst går det att yrkesetiskt diskutera om det är rätt att hon som polischef var ihop med min far, men han är ju ingen mördare.

Sonen har haft kontakt med sin far minst en gång i veckan sedan han släpptes ut ur fängelset för sex år sedan. Han menar att ingen släkting, vare sig han själv, den misstänktes mor, sambo, nära vänner eller kolleger har kunnat märka något av vad han hållit på med vid sidan av sitt vanliga arbete. Ett arbete som sonen inte vill avslöja vad det är för något mer än att det rör sig om ”ströjobb”.

Hur har han kunnat hålla sina kriminella förehavanden hemliga för sin sambo?

– Han är förmodligen oerhört smart. Det är en djävulsk hjärna som ligger bakom.

Hur kan du vara så säker på att hon inte visste något?

– Hade hon varit inblandad hade hon inte tipsat polisen om båten och skjulet där polisen fann droger och stora penga-summor, förutom hemmet. Båten hade inte sjösatts på flera år. Han lade grejerna där, för att det är en plats hon aldrig hade letat på. Han älskar henne, men har ansträngt sig för att hålla henne ovetande. Jag känner henne så väl, hon var helt förstörd när det här hände. Hon trodde att han var sjuk när han anmäldes som försvunnen.

Mer läsning

Annons