Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Subway öppnar tre nya restauranger

/
  • Snabbmatskedjan hårdsatsar i Gävle. Just nu letar företaget lämpliga lokaler och franschisetagare.

Subway satsar hårt i Gävle och planerar för tre nya restauranger i stan. Den första beräknas öppna redan i sommar.

Annons

I slutet av 2015 siktar snabbmatskedjan Subway på att ha 250 restauranger i Sverige. Nu presenterar företaget de orter där 140 restauranger ska etableras. Tre av dem planerar man att öppna i Gävle.

Till dessa letar nu Subway efter både franchisetagare och lämpliga lokaler. Två franchisetagare är i princip redan klara, men eftersom kedjan fortfarande förhandlar om lokaler kan de inte nämna några adresser för de nya restaurangerna.

– Gävleborna vill få tillbaka Subway. Det har vi fått önskemål om på vår hemsida, och vår restaurang i Valbo är väldigt populär. Även där har kunder lämnat önskemål till personalen om att de vill ha en restaurang i Gävle, säger Freewan Shakib som är områdeschef för företagets norra region, där Gävle ingår.

Tills för bara två år sedan fanns två Subwayrestauranger i Gävle. Men då valde franchisetagaren till dessa att gå över till den konkurrerande snabbmatkedjan Goûter.

Trots att Subway nu vill öppna tre restauranger inom kort ser Freewan Shakib ingen risk för överetablering.

– Nej, vi beräknar att en stad som Gävle skulle kunna ha mellan fyra och sex restauranger, så här är vi långt ifrån färdigutvecklade. Hela vårt koncept går dessutom ut på att ha många men små restauranger, säger hon.

I dag finns 91 Subwayrestauranger i Sverige. Snabbmatkedjan erbjuder smörgåsar med olika pålägg.

Mer läsning

Annons