Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Mackmyra i prestigefylld tävling

I årets upplaga av The International Wine & Spirit Competition tilldelades Mackmyra fyra guld och sex silver.

– Det känns fantastiskt, säger Magnus Dandanell vd och grundare för Mackmyra whisky.

Annons

IWSC är världens största och mest prestigefyllda tävling för spritdrycker där all whisky blindprovas av en kunnig jury som sätter poäng och sedan delar ut medaljer. Mackmyras whisky har i år tilldelats hela tio medaljer. De som vann guld var: Mackmyra Den Första Utgåvan, Moment Drivved, Moment Medvind och Mackmyra Reserve, elegant recept lagrad på 30-liters svenskt ekfat.

– Vi som är grundare har tillsammans med personalen vetat om att vi haft den här höga kvaliteten redan från starten. Det här hjälper även andra att förstå att svensk whisky är att räkna med, säger Magnus Dandanell.

Kungen har redan ett 30-litersfat av den vinnande whiskyn. Även kronprinsessan Victoria har visat intresse för Mackmyras whisky. Kronprinsessparet har tidigare träffat Magnus Dandanell på Gävle slott där de var inbjudna av landshövdingen.

– Där bytte jag och Victoria några ord. Hon var inne på företeelsen att det är många som pratar om Mackmyra Whisky och att Mackmyra whisky är intressant, säger Magnus Dandanell.

Nu kan en guldfest bli av senare i år då man önskar fira gulden rejält med celebriteter både från hovet och även från regeringen.

– Idén om en guldfest har kommit upp och det tycker jag verkar bra att genomföra i samband med invigningen av gravitationsdestilleriet.

Mer läsning

Annons