Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Rias gala

/
  • Ove Vestin, Brynässupporter sedan 1964, ropade in den signerade lagtröjan för 6 000 kronor och skulle hänga upp den hemma. Baltazar Russhelles, Siri och Valentin Lundberg spanar in dyrgripen.
  • Ania Piecha och Lars Hallenberg uppskattar att deras arbetsgivare använder julklappspengarna till att hjälpa andra.
  • Rias Hans Ivarsson är glad att så många kom till stöd-galan, där den signerade Brynäströjan auktionerades ut för 6 000 kronor.
  • Gun Nordin, som arbetade på Rias härbärge till dess att det stängde, kom med Jan Nordin till stödgalan.
  • 800 sålda biljetter och ett fullsatt konserthus gjorde tillsammans med gåvor att stödgalan samlade in uppskattningsvis mellan 230 000 och 240 000 kronor.

– Det här är jättebra. Det måste uppmärksammas, säger en man.
Han är en av de gävlebor som behöver det akutboende Rias stödgala samlade pengar till.

Annons

Han vill inte ha sitt namn i tidningen, men är angelägen att hans och andra hemlösas situation uppmärksammas och inte glöms bort.

– Ria betyder oerhört mycket, säger han.

Ria innebär inte bara en chans att få ett mål mat, en dusch och rena kläder utan är också en trygghet som ger hjälp att försöka reda ut ett trassligt liv berättar han. Själv har han varit hemlös till och från i några år, även om han har en adress på pappret.

– Jag sover hos kompisar, i källare och trappuppgångar. Och jag har tältat på sommaren.

Han skulle ha hjälp av det akutboende som Ria vill öppna och tycker att galan är bra.

– Det är bra att folk bryr sig.

Två andra som kommit till Konserthuset var Jan och Gun Nordin.

– För att titta på galan, säger Jan Nordin.

– Och för att stödja Ria, säger Gun Nordin, som slagit sig ner i en av de andrahandsfåtöljer publiken kunde lägga ett bud på.

Hon har jobbat på härbärget fram till att det stängde och stödjer Ria genom att handla där.

– Skulle ett boende öppna skulle jag gärna jobba där, säger hon.

Lite närmare sångerskan Julie Davids lilla scen står Ania Piecha och Lars Hallenberg. De har vunnit biljetter som deras arbetsgivare Sörby handelsträdgård lottat ut. Stödgalebiljetterna var tillsammans med ett bidrag till barn i Nepal företagets julklapp till de anställda.

– Det är jättebra att man kan hjälpa andra, säger Ania Piecha och Lars Hallenberg instämmer.

Han har en bekant som saknar bostad till och från.

Konserthuset var utsålt vilket innebär 800 biljetter och människor hade tvingats vända i dörren berättade Rias Hans Ivarsson. Han gladdes åt det stora intresset.

– Det är så fantastiskt roligt med det här genomslaget, att det finns så väldigt mycket hjärta och känsla för den här gruppen, säger han.

Rias gäster var bjudna och ett tjugotal hade kommit.

De skänkta idrottströjorna auktionerades ut för sammanlagt 22 000 kronor och Hans Ivarsson räknar med att kvällen skulle inbringa mellan 230 000 och 240 000 kronor. Mycket pengar, men inte tillräckligt för att anställa den person de behöver för att öppna akutboendet med sex, sju platser.

Engagemanget privatpersoner och företag visat för akutboendet och stödgalan tycker han skickar en signal till politikerna, som sagt nej till att bidra.

– Jag tycker att Gävleborna säger vad de tycker tydligt.

Mer läsning

Annons