Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugen på en del av ett jetplan?

/
  • Sabrelinern står i en hangar i Söderhamn men kan komma att stationeras på Rörberg.
  • Paul Wisén har högtflygande planer. Återstår att se om några lockas av tanken på att äga en affärsjet.

Vill du likt näringslivets toppar anlända till mötet i egen affärsjet? Nu erbjuder Gävleföretagaren Paul Wisén möjligheten att köpa en andel i en Sabreliner 60 från USA.

Annons

Det är lågkonjunkturen i USA som fört jetplanet över Atlanten.

Paul Wisén är vd för ett företag med lokaler i Teknikparken. Han har en bekant som fick köpa jetplanet när det amerikanska bolag som ägde det stod på randen till konkurs.

– De ringde och sa åt honom ”i morgon går vi i konkurs, för du över pengarna i dag så är den din”, berättar Paul Wisén.

Maskinen säljs nu i Sverige till rabatterat pris jämfört med det egentliga värdet, som beräknas till omkring 15 miljoner.

Eftersom planet byggdes 1978 borde ingen ytterligare värdeminskning förekomma, anser Paul Wisén, som söker efter partners för gemensamt ägande.

– Jag letar efter andra att gå ihop med. Tanken är inte att sälja planet direkt utan att använda det under några år. 40 procent blir min andel. Andra intressenter erbjuds de andra 60 procenten för knappt 4,4 miljoner.

Måndag den 11 april hoppas Paul Wisén kunna samla några spekulanter som får titta närmare på planet och även ta en tur.

– De får klämma och känna på det. Jag hoppas att planet kan stå på Gävle-Sandviken flygplats. Men det är hangarbrist där, så vi får se. Å andra sidan tar det bara nio minuter att flyga till Söderhamn om vi har den stationerad där.

Det är i just en hangar i Söderhamn som Sabrelinern står just nu. I väntan på nya ägare i form av Gävleföretag med känsla för en affärsjet.

GD stötte på annonsen om planet på Facebook, det sociala nätverket på internet. Någon annan annonsering har inte gjorts hittills.

Mer läsning

Annons