Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugna på nya uppdrag

/
  • Foto:ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Vill in i skolorna. Jens Leidermark tror det finns mycket att göra för att förbättra skolorna i Gävle.

GÄVLEJens Leidermark och Lars-Göran Ståhl ska ta över ordförandeskapen i Barn och Ungdom och Kultur och Fritid. Så ser i alla fall förslaget ut inför arbetarekommunens möte den 10 december.

Annons
De säger sig vara beredda på en hård strid under mötet eftersom Helene Åkerlind och Ann Hedbom inte lämnar sina uppdrag frivilligt. Båda betonar dock att det är s-medlemmarna som avgör i en omröstning. Hur det än blir så rättar de sig efter det.
Men visst är de sugna på uppdragen och trots att de inte sitter i nämnderna just nu så har de erfarenhet av de olika frågorna.
Jens Leidermark satt tidigare i den nu nerlagda förskolenämnden. Som trebarnsfar har han också rätt bra inblick i skolvärlden.
- Men det är mycket att sätta sig in i om jag blir vald. I så fall vill jag satsa mycket tid på att träffa föräldrar och rektorer, säger han.

Förbättringar i skolan
Han tycker att förskolan verkar hålla en hög klass i Gävle, medan skolan kanske behöver förbättras.
Lars-Göran Ståhl var den sista ordföranden i fritidsnämnden innan den slogs ihop med kulturnämnden efter valet 1998. Därför känner han sig uppdaterad kring idrottsvärldens förhållanden. När det gäller kulturen erkänner han att han inte är tillräckligt insatt.
- Nej, det är bara det allmänna intresset. Jag ska lyssna på Kalle Moraeus på konserthuset och jag sitter med i stiftelsen Forsbacka bruk.
Något han vill jobba med i nämnden är den sneda resursfördelningen mellan idrottsrörelsen och kulturen.
- Det är inget man återställer på en kaffekvart. Det är ett långsiktigt arbete, menar han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons