Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall positiv till SM-veckan

Gävles besvikelse blir Sundsvalls lycka. I går fick Sundsvall frågan om de vill ta över SM-veckan 2015.

Annons

– Vi är såklart jättepositiva, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget.

Två gånger tidigare har Sundsvall arrangerat SM-veckan, 2009 och 2011, båda gångerna har det handlat om vinterveckan. Nu talar mycket för att det också blir en tredje gång och då handlar det om sommarveckan 2015.

Gävle har fått kalla handen av SVT och Riksidrottsförbundet på grund av att staden inte kan leverera en simanläggning som håller SM-klass.

I stället har bollen gått vidare till Sundsvall, som sökte arrangemanget men fick nobben till förmån för just Gävle.

Ett besked som togs emot med glädje av arrangörsstaben med Maria Åslin i spetsen.

– Vi har varit positiva tidigare och även om det gått några månader nu sen vi fick nej så är vi lika positiva nu, säger hon.

När kommer ni att bestämma er definitivt för hur ni ska göra?

– Vi har sagt att vi vill ha ungefär tre veckor på oss och det har att göra med att vi måste säkerställa pengarna och partnerskapen. Och att alla föreningar fortfarande är med såklart.

Ni har arrangerat två vinterveckor men ingen sommarvecka. Klarar ni att göra det Gävle inte klarade?

– Jag känner mig jättetrygg, inte minst simklubben har stor erfarenhet av att arrangera tävlingar. Sedan har vi ju också Hasse (Bergqvist) som arenachef.

I Sundsvall, till skillnad mot för i Gävle, finns en simanläggning som håller måttet sånär som på några smärre åtgärder som behöver göras.

– Här har vi en toppmodern anläggning, inne i Himlabadet har vi dessutom en uppvärmningsbassäng. Det vi måste investera i är nya startpallar och så måste vi bygga upp läktarkapaciteten.

Hur mycket räknar ni med att SM-veckan kommer att kosta?

– Vi räknar med ett par miljoner.

Och hur mycket ger det tillbaka?

– Om vi jämför med sist när vi arrangerade vinterveckan så gav det motsvarande åtta årsarbetstillfällen i turism. Utöver det så fick vi 45 timmars sändningstid i SVT samt 630 artiklar där Sundsvall nämndes. Bara artiklarna hade ett värde på 16 miljoner om vi skulle ha köpt dessa ytor.

Mer läsning

Annons