Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svartmåla inte våra planer”

/
  • Hans Ström från SPF kritiserade Kenth Lövgren (längst till höger) som engagerat sig för att stoppa byggplanerna i parken vid Timmermansgatan.– Jag accepterar att folk har en annan åsikt än mig, men vad jag inte accepterar är att man går ut med falsk information för att svartmåla våra planer, säger Hans Ström.
  • De bor båda nära parken men tycker olika när det gäller byggplanerna. Elisabeth Peter är negativ medan Hans Ström från SPF är positiv.

Under parollen ”Rädda parken” samlades i går ett 50-tal personer i parken vid Timmermansgatan.

De närboende ogillar Skanskas planer på att bygga lägenhetshus för ­seniorer där.

Annons

Som GD skrivit om tidigare vill Skanska bygga två sexvåningshus i parken på uppdrag av Sveriges pensionärsförening, SPF. Lägenheterna är tänkta att bli så kallat trygghetsboende för äldre som vill bo central med närhet till mataffärer och annan service.

Kommunen har skrivit ett så kallat föravtal med Skanska, men någon detaljplan finns ännu inte.

– Vi vill inte att de ska bygga alls i parken, säger Kenth Lövgren som bor alldeles intill.

Han hade tagit med sig ritningar från 2010 över hur husen är tänkta att placeras – allt för att de boende skulle få en bättre bild av vad som är på gång.

Eftersom Kenth Lövgren sitter som ledamot i kommunfullmäktige för folkpartiet har han även försökt att agera mot planerna i sin roll som politiker.

– Jag har skrivit en motion om att Gävle kommun borde bevara sina parker, säger han.

Men även Hans Ström, ordförande i SPF:s intresseförening för seniorboenden i Gävle, bor nära parken och passade på att dyka upp under gårdagens protestmöte. Han riktade skarp kritik mot Kenth Lövgren som han menade gav felaktig information till de boende på plats genom att ta med inaktuella ritningar.

– Jag accepterar att folk har en annan åsikt än mig, men vad jag inte accepterar är att man går ut med falsk information för att svartmåla våra planer, säger han.

Enligt Hans Ström skulle husen bara ta en knapp sjundedel av parken i anspråk.

Kenth Lövgren kunde bara konstatera att det varit svårt att få fram ritningar överhuvud taget. Att hålla de närboende bättre informerade under processens gång hade bara det kunnat minska missnöjet.

– Vi vill inte att diskussionen ska föras i slutna rum, säger Kenth Lövgren.

Mer läsning

Annons