Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettigt bygge av kulring

/
  • Johan Ytterbom och Peter Hedberg fixar i ordning kulstötningsringen.Fallskärmshoppare, en kulstötare och en tjäder. Från vänster: Magnus Falk, Mikael Andersson, Jimmy Nordin, en tjäder, Sven Pettersson och Jens Grahn.Fallskärmshopparen Sven Pettersson landar i kulringen.

Nu har SM-yran intagit Gävle centrum. I går eftermiddag fick alla som ville chansen att stöta kula på Rådhustorget.

Annons

Inför helgens SM i friidrott har en jättestor kulring anlagts på Rådhustorget mitt i Gävle. Den byggdes färdig i går under förmiddagen.

– Läget är under kontroll, men lite svettigt, sa byggnadsledaren på plats när GD kom dit och hälsade på strax innan lunch.

Klockan 13 kom en förskoleklass och testade sina talanger. I samma ring skulle sedan de riktiga kulproffsen göra upp om SM-titeln.

– Hela Gävle ska känna att SM är vår grej. Jag har hört att alla hotell i stan är fullbelagda, säger Erik Proos som är eventansvarig för hela friidrotts-SM.

När GD tittar förbi har han precis satt upp en jättestor banderoll på Rådhuset som upplyser alla förbipasserande om att SM pågår i Gävle.

Även den före detta längdhopparen Ola Carlros från Gefle If Friidrott fanns på plats som speaker vid kulringen under eftermiddagen.

– Det är roligt att se att det blir en sådan fest av alltihop, säger han.

Mer läsning

Annons