Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svinbra även för de som inte har barn”

/
  • Wild Kids tillbaka i rutan igen. I gula tröjor lag Lejonen: Lova Widman, Sadaf Doustkam, Kasper Rydberg, Ibba Eriksson, Isac Hellborg,I röda tröjor lag Björnarna: Damien Kabran, Felix Roos, Isak Brogren-Lantz, Minna Bozioti, Meja Engström. Längst bak programledare Rickard Olsson
  • Björnarna.
  • Lejonen.
  • För Wild Kids nya programledare Rickard Olsson var det lite speciellt att få vara i just Furuvik.– Jag har ju plankat in på Furuviksnatta och sett mormor gå i hattparad.

Nu på fredag är det premiär för säsongens Wild Kids. Ny som programledare är före detta Gävlebon Rickard Olsson.

– Slå över till barnkanalen, rekommenderar han.

Annons

Wild Kids sänds visserligen på Barnkanalen men enligt Rickard Olsson är det ren och skär familjeunderhållning det handlar om när barnen drabbar samman i tvekamper. Allt för att få möjlighet att hitta en skatt i Gambia.

Wild Kids har varit Ola Lindholms program i fyra säsonger men efter förra årets skandaler har han alltså ersatts av Rickard Olsson.

– Jag är kollega och vän med Ola. Jag fick frågan om att vara programledare och tyckte det skulle vara roligt, men det var viktigt för mig att Ola godkände det. Jag ser mig bara som vikarie för honom, säger Rickard Olsson.

Även om programledaren är ny är platsen densamma från förra säsongen. Även denna gång är det Furuvik och Furuskär som är bas för barnen. För Rickard Olsson var det lite speciellt att få vara i just Furuvik.

– Jag har ju plankat in på Furuviksnatta och sett mormor gå i hattparad. De här barnen blev mina Furuviksbarn. Furuvik är vackert men det saknas en riktig thrill ride.

Rickard beskriver det gamla fortet som en schweizerost med gångar och rum. Under inspelningen i somras bodde halva gänget i skyddsrummen, andra halvan i savanntält. Tidigare säsonger har barnen varit i 12-13-årsåldern, i år var de ett par år yngre.

– Jag fanns med i bakgrunden som en storebror men behövde inte rycka in, berättar Rickard som beskriver barnen som verbala, självständiga, smarta och trygga.

– Normalt hinner man inte känna de man intervjuar men nu träffade jag dem i två veckors tid. Jag ville inte lämna tillbaka dem.

I november var finalisterna, med Rickard i spetsen, i Gambia för att spela in sista delen av programmet.

– Jag vet hur det gick men det berättar jag inte, säger han lite retfullt.

Rickard har redan sett programmet men kommer ändå att bänka sig fredag den 13 januari.

– Wild Kids ska jag titta på med behållning. Jag tycker det är svinbra även för de som inte har barn.

Inget av de tio barn som deltar i programmet kommer från Gävleområdet.

Jag är kollega och vän med Ola. Jag fick frågan om att vara programledare och tyckte det skulle vara roligt, men det var viktigt för mig att Ola godkände det. Jag ser mig bara som vikarie för honom.

Mer läsning

Annons